Selecteer een pagina

Televisie, radio, krant, advertentieborden en noem zo nog maar meer op. Iedere dag krijgen we enorm veel ‘informatie’ op ons afgevuurd. Bewust of onbewust, alles wat we op een dag zien, horen, lezen en ervaren; dat komt allemaal ons brein binnen en heeft in meer of midere mate invloed op ons en onze gemoedstoestand. Hoe bewust ben jij over waarmee jij jouw brein voed? In dit artikel ga ik het met je hebben over een van mijn betere beslissingen: een leven zonder televisie. Dat, en nog veel meer over bewustere keuzes betreft de informatietoevoer naar ons brein. Veel lees plezier!

Een korte blog met een leesduur van ongeveer 2 minuten, schat ik.

“Inmiddels doe ik nu al ruim 3 jaar zonder televisie, luister ik geen radio en lees ik ook geen krant.”

Zo’n drie jaar geleden verhuisde ik van Zaandam naar Haarlem en besloot ik mijn televisie achter te laten bij een vriendin in Zaandam. Ik heb hem zelf bij haar in haar slaapkamer neergezet. Na mijn beslissingen om te stoppen met alcohol en van mezelf te gaan houden (in plaats van mezelf de grond in te boren) een van mijn beste beslissingen ooit. Ik heb nog wel eens overwogen om een combinatie van televisie en Playstation in huis te halen zodat ik Grand Theft Auto 5 kon spelen, maar dat heb ik nooit gedaan. Rond mijn 21e nam ik namelijk afscheid van mijn online gaming leven. Nog zo’n goede beslissing.

Inmiddels doe ik nu al ruim 3 jaar zonder televisie, luister ik geen radio en lees ik ook geen krant. Als ik 1x per week mn NU.nl app open dan is het veel. De belangrijke headlines krijg ik toch wel door via Facebook Рja, ik zit wel op Facebook Рof in de gesprekken op de werkvloer op Schiphol. De twee series die ik momenteel volg (The Walking Dead & Game of Thrones) bekijk ik online en de films die ik wil zien kijk ik in de bios met mijn Path̩ Unlimited pas.

“Zelfs zonder televisie, Playstation, krant en radio kom ik nog tijd tekort om alle dingen te doen die ik wil doen om mijn leven betekenis te geven.”

Natuurijk heb ik meegekregen dat Donald Trump tot de nieuwe president van de VS is verkozen. Natuurlijk weet ik van de dreiging vanuit ISIS. Natuurlijk krijg ik nog reclame-uitingen binnen als ik mezelf van A naar B verplaats. Toch voed ik mijn brein voor het merendeel met dat wat ik het wil voeden: dingen waar ik gelukkig van word. Dingen waar ik dankbaar voor ben. Dingen die betekenis geven aan mijn dag. Zelfs zonder televisie, Playstation, krant en radio kom ik nog tijd tekort om alle dingen te doen die ik wil doen om mijn leven betekenis te geven. Zoals het organiseren van workshops, het opnemen van videos en andere Levensavonturiers activiteiten. Wat dacht je van het schrijven van dit soort blogs? Eigenlijk wil ik veel vaker bloggen!

Bewuste keuzes. Daar gaat het om. Kiezen voor positieve input en tegelijkertijd de negatieve input te erkennen. Ertoe waken om nooit meer negatieve impulsen te krijg dan positieve. Kapitein op je eigen schip zijn, betekenis geven aan je eigen dagelijkse dag en, zodoende… uiteindelijk, je gehele leven.

Bewustere keuzes betreft de informatietoevoer naar jouw brein. Wat ik kan, dat kan jij ook. Als je maar echt wilt. Wedden dat ook jij prima zonder die televisie kan? Misschien doe je dat zelfs al? Laat een reactie achter en vertel ons hoe het je leven veranderde.

– Marijn van Laerhoven // Levensavonturiers

LAAT VAN JE HOREN, WIE WEET WIE JE INSPIREERT

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Als dit artikel jou iets heeft opgeleverd en je denkt dat ook anderen er iets aan zouden kunnen hebben zou ik het zeer waarderen als je het verder verspreid. Met de knoppen hieronder kun je het gemakkelijk delen via de welbekende sociale media kanalen. Alvast bedankt!

Lanceer Je Geluk!

Schrijf je in en ontvang het eBook Houden Van Jezelf Doe Je Zo! vol met praktische tips voor meer zelfliefde. Maximaal 2 keer per maand ontvang je een email.

Ingeschreven!