Selecteer een pagina

2017 – Jaar van Nieuwe Avonturen

Levenslessen & Inzichten

Levensavonturiers zou Levensavonturiers niet zijn door niet zelf ook nieuwe avonturen aan te blijven gaan. Innerlijke avonturen en op avontuur de wijde wereld in. Of nog beter, beide tegelijkertijd. In december ontstond het eerste idee om op reis te gaan. Niet in de vorm van een weekendje weg naar Londen maar voor een langere tijd en wat verder weg, heel wat verder weg. Al snel begon ik een vuur van enthousiasme in mijn onderbuik te voelen.

“What are you waiting for?!”, vroeg Wouter mij

“What are you waiting for?!”, vroeg mijn goede vriend Wouter mij in december via de chat.

Nog diezelfde nacht begon ik met brainstormen. Ik pakte mijn jaarrooster van mijn werk op Schiphol erbij en maakte een Excel document aan met een jaarplanning. Meteen plande ik nieuwe ervaringen in zoals een 10 daagse Vipassana retraite, weekendjes weg in het voorjaar en een verre reis in het najaar.

Nu ruim een maand later, heb ik al €1.800 bij elkaar gespaard voor een reis naar Zuid Amerika. Het eerste idee was om drie maanden te gaan; dat is inmiddels al een half jaar geworden. Wie weet wordt het uiteindelijk nog wel langer. Op 3 januari boekte ik namelijk een enkele reis naar Säo Paulo, Brazilië. Sindsdien ben ik er iedere dag wel mee bezig. Niet omdat het moet – ik vertrek pas op 7 november – maar omdat ik dat leuk vind. In het kader van voorpret zeg maar. Daarnaast heb ik al met al nog een hele hoop zaken te regelen. Denk aan paspoort, vaccinaties, paklijst maar ook aan verlof van werk, de huur van mijn woning en noem zo nog maar op. Bovendien; voor het leren van Spaans kan ik die tijd goed gebruiken. Het lijkt me namelijk wel zo leuk om ook met de locals te kunnen communiceren.

Zo zie je maar wat een paar woorden wel niet in gang kunnen zetten. Het begon met een klein baby stapje zoals het openen van een spaarrekening (kosteloos). Toen had ik echt niet verwacht dat ik nu al een ticket geboekt en €1.800 gespaard zou hebben. Van kleine stapjes komen ook grote stappen. Sinds ik mijn ticket heb geboekt is mijn droom niet langer slechts een droom. Die boeking, die is realiteit. Het aftellen is begonnen.

“Van kleine stapjes komen ook grote stappen”

Kortom, het waarmaken van dromen. Daar gaat het hier over. Laat ik dezelfde vraag aan jou stellen die Wouter aan mij stelde;

Het leven wacht op je.

Het licht staat op groen.

Waar wacht je nog op?

LAAT VAN JE HOREN, WIE WEET WIE JE INSPIREERT

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Als dit artikel jou iets heeft opgeleverd en je denkt dat ook anderen er iets aan zouden kunnen hebben zou ik het zeer waarderen als je het verder verspreid. Met de knoppen hieronder kun je het gemakkelijk delen via de welbekende sociale media kanalen. Alvast bedankt!

Lanceer Je Geluk!

Schrijf je in en ontvang het eBook Houden Van Jezelf Doe Je Zo! vol met praktische tips voor meer zelfliefde. Maximaal 2 keer per maand ontvang je een email.

Ingeschreven!